Новини та події

21 Nov 2018

День Подяки в Cosmopolite

22 листопада - загальнонаціональне свято в Сполучених Штатах.

День Подяки — свято з тривалою історією, що пов’язане із закінченням сільськогосподарських робіт. Головна його мета – подякувати Богові за допомогу у вирощенні врожаю та за усі досягнення нації упродовж року.

День Подяки в США щорічно святкують у четвертий четвер листопада. Свято відзначає перший урожай, який зібрали пілігрими із Плімутської колонії у 1621 році після голодної зими в Новому Світі. Губернатор пілігримів Вільям Бредфорд проголосив День подяки Богові за те, що Він допоміг їм пережити сувору зиму. Колоністи, які вижили завдяки допомозі індіанців, влаштували для себе і для них триденне святкування з молебнями подяки і бенкетом.

Через 2 роки колонія страждала від посухи й губернатор проголосив день посту та молитви. Незадовго після цього почався дощ. Щоб відзначити Божу відповідь на молитву, 29 листопада було проголошене Днем подяки.

День Подяки прийнято святкувати у родинному колі. Родичі і друзі з’їжджаються зі всієї країни за спільний стіл. Обов'язковими стравами в День подяки є страви з індички. До цього дня по всім Штатам відгодовують велику кількість індиків, щоб забезпечити кожну сім'ю хоча б по одному.

Ми теж вирішили до улюбеного святва американців. Наш Шеф-кухар приготував страву з індички за ексклюзивним рецептом - рулетики з беконом, журавлинним соусом та пряною грушею.

Ніжне індиче філе, дбайливо загорнуте у бекон та запечене у хоспері, просто неймовірно смакує з кисло-солодким журавлинним соусом - класичне поєднання для святкового столу!

«Додайте до журавлинного соусу побільше прянощів та імбиру - так він набуде надзвичайного смаку та аромату» - рекомендує наш шеф.

Готуватимемо цю смакоту у Cosmopolite для вас лише один день - 22 листопада! Тож не забудьте завітати!

Ресторан Cosmopolite.
Гастрономічні традиції світу.
Вул. В. Гетьмана, 6

Телефон для бронювання: (044) 205 35 25